Yaşam

Var olmaması gerekiyordu: Bilim insanları uzayda devasa bir yapı keşfetti

Merkez Lancashire ÜniversitesiKeşifle ilgili dün yapılan araştırmada, boşluktahalka şeklinde devasa bir yapı keşfedildi‘Büyük Halka’ adı verilen bu keşif Dünyadan9,2 milyar ışık yılı uzaklıkta olduğu belirtildi.

1,3 milyar ışıkyılıçap oluşumu, gece DünyadanGökyüzüne bakıldığında Ay’ın kabaca 15 katı büyüklüğünde görünüyor. gökbilimcilerile ‘ ‘Büyük Yüzük’Galaksiler olarak adlandırılan bu oluşum galaksilerden ve galaksi kümelerinden oluşur.

Bilim insanları, yüzüğün büyüklüğünün evreni anlamayı zorlaştırdığını söylüyor. Açıklamada, “Dışarı çıkıp onu doğrudan görebilseydik, Büyük Halka’nın çapını kaplamak yaklaşık 15 dolunay alırdı.”Söylendi.

Bilim insanları, 2 yıl önce ‘Dev Yay’ adı verilen başka bir yapı bulduklarına dikkat çekerek, Büyük Halka ile Dev Yay’ın uzayda birbirlerine yalnızca 12 derece uzaklıkta olduğu ve ‘kozmolojik komşu’ oldukları belirtildi.

Central Lancashire Üniversitesi doktora öğrencisi Alexia LopezLopez’in keşfettiği ikinci ultra büyük yapı olan ‘Büyük Halka’ ile ilgili olarak, “Büyük Halka ve Dev Yay bizden aynı uzaklıkta, Bootes Boötes takımyıldızının yakınında; bu da onların, kozmosun şimdiki yaşının yalnızca yarısı kadar olduğu aynı kozmik zamanda var oldukları anlamına geliyor. Aynı zamanda gece gökyüzünü gözlemlerken gökyüzünün aynı bölgesinde, birbirlerinden sadece 12 derece uzaktadırlar. İki muhteşem ultra kütleli yapının bu kadar yakın konfigürasyonda tanımlanması, bunların birlikte daha da muhteşem bir kozmolojik sistem oluşturma olasılığını artırıyor. Baktığımız bu bilgi o kadar uzakta ki bize ulaşması kozmosun ömrünün yarısını aldı; Yani evrenin şimdikinden yaklaşık 1,8 kat daha küçük olduğu bir zamandan beri. “Büyük Halka ve Dev Yay, hem tek tek hem de birlikte, kozmosu ve onun evrimini anlamaya çalışırken bize büyük bir kozmolojik gizem sunuyor.”söz konusu.

‘Var olmaması gerekiyordu’

Her ne kadar yıldızlar, gezegenler ve galaksilerBize göre çok büyük element kütleleri olmalarına rağmen, evrenin büyüklüğü bağlamında büyüklükleri önemsizdir ve teoriye göre çok daha büyük element kütlelerinin oluşmaması gerekir.

Büyük Yüzüğün Keşfi kozmolojik Bu ilkenin ilk kez ihlal edilişi değil; Bilim insanları keşfedilmesi gereken başka bir faktörün daha olduğunu düşünüyor.

Kraliyet Astronomi Topluluğu Direktör Yardımcısı Dr. Robert Massey‘a göre astronominin temel desteklerinin yeniden düşünülmesini gerektiren kanıtlar artıyor:

“Bu, evrenin en büyük ölçeklerde pürüzsüz olduğu fikriyle çelişen yedinci büyük yapı keşfi. Eğer bu yapılar gerçekse, kozmologların bunun hakkında düşünmesi ve evrenin zaman içinde nasıl evrimleştiğine dair fikirleri kabul etmesi gerekiyor.”

haber-cicekdagi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu